Καλό μήνα!
Πότε έφτασε ο Φεβρουάριος το καταλάβατε; Σε λίγο θα αρχίσουν οι διαφημίσεις για την έξοδο στην παραλία, τα κοντομάνικα και τις ανοιξιάτικες κολεξιόν. Το πιστεύετε; Εμείς δυσκολευόμαστε λίγο.

Speed of light

Στο κόσμο της mediacube ο χρόνος περνάει με ταχύτητα φωτός. Ελπίζουμε μέσα στις επόμενες ημέρες να εγκατασταθούμε στο νέο μας σπίτι και να σας δείξουμε και πολλές φωτογραφίες. Επίσης, αισιοδοξούμε να μπουν όλες οι συναντήσεις και τα ραντεβού μας σε μία τάξη και ο Φεβρουάριος να κυλήσει με λιγότερο πανικό και τρέξιμο από τον Ιανουάριο.

Ο μήνας αυτός τελειώνει νωρίς. Μόλις 28 μερούλες, 8 εκ των οποίων είναι Σαββατοκύριακα :) Στις 14 Φεβρουαρίου γιορτάζει ο Άγιος Βαλεντίνος, φροντίστε από νωρίς οι ερωτευμένοι. Στις 10 γιορτάζει ο Άγιος Χαράλαμπος και στις 17 ο Άγιος Θεόδωρος. Μην ξεχαστείτε. Όσοι ψάχνετε όμορφα και πρακτικά δωράκια μπορείτε να δοκιμάσετε την αναζήτηση δώρου στο νέο tmstore.gr που σχεδιάσαμε εμείς και μόλις βγήκε στον αέρα :)

Στις 24 Φεβρουαρίου ανοίγει το τριώδιο ή αλλιώς Αποκριά. Έτσι ονομάζεται η χρονική περίοδος των τριών εβδομάδων πριν από τη Μεγάλη Σαρακοστή, γι' αυτό και τριώδιο. Οι τρεις Κυριακές της κάθε εβδομάδας του τριωδίου είναι: η Κυριακή του Ασώτου, η Κυριακή της Απόκρεως (μικρή αποκριά) και η Κυριακή της Τυροφάγου (Μεγάλη Αποκριά). Η λέξη Αποκριά σημαίνει αποχή από το κρέας και σηματοδοτεί την έναρξη της τυρινής εβδομάδας στην οποία επιτρέπονται, κατά τη θρησκεία μας, μόνο τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Με αυτό το τρόπο οι Χριστιανοί προετοιμάζονται για τη μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής πριν το Πάσχα. Συνώνυμη της λέξης Αποκριά είναι και η λέξη Καρναβάλι (Carnival) που προέρχεται από το λατινικό carnem levare που σημαίνει αποχή από το κρέας.

Προσοχή στους καρνάβαλους λοιπόν και καλό μήνα σε όλους!

ΥΓ:
Η άχρηστη πληροφορία του μήνα: Η πρώτη βόμβα που έπεσε στην Γερμανία στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο σκότωσε τον μοναδικό ελέφαντα του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου :(

Πηγή: Fun Facts Club1 Φεβρουαρίου 2013 by George